Persberichten


RS Components neemt nieuwe ISO-TECH digitale oscilloscopen op voorraad die betaalbare en nauwkeurige metingen bieden

Nieuw online platform verstrekt ontwerpingenieurs gratis informatie over open-source-hardware

Haarlem, 16 juli, 2013 - RS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, heeft de lancering aangekondigd van haar ‘Open Source Design Centre’, een kennisbank voor ontwerpers van open-source-hardware. Het ontwerpcentrum wordt gehost op designspark.com, het online platform voor elektronica-ingenieurs. Het Open Source Design Centrebrengt alle elementen die van belang zijn bij open-source-projecten samen op één toegankelijk platform. Het biedt allerlei onmisbare informatie, van aanbevelingen over open-source-licenties tot advies over hardware- en softwarebeheer. Het doel is om ingenieurs kennis over open-source-ontwerp bij te brengen en om hun actieve deelname aan open-source-projecten te bevorderen. RS heeft het Open Source Design Centre ontwikkeld in samenwerking met Andrew Back, een expert in open-source-hardware en medeoprichter van de toonaangevende Open Source Hardware User Group (OSHUG), opgericht in 2010. “Terwijl open-source-hardware tot voor kort aan de minder populaire zijde van het spectrum van elektronicaontwerp lag, komt er nu steeds meer belangstelling, naarmate de mogelijkheden voor de industrie, het onderwijs en experimenten duidelijker worden,” geeft Back als commentaar. “Door met RS samen te werken, komen we in contact met een enorm grote, wereldwijde groep ingenieurs op designspark.com, waarvan velen een hoofdrol zullen spelen bij het verankeren van open-source-hardware in elektronicaontwerp.” “De groeiende populariteit van het ontwerpen van open-source-hardware is de laatste twaalf maanden duidelijk geworden met de uitgave van nieuwe versies van laaggeprijsde ontwikkelboards zoals Arduino en BeagleBone, en de lancering van Raspberry Pi heeft een uitzonderlijk grote vraag gecreëerd over de hele wereld,” aldus David Tarrant, Head of Community Development bij RS Components. “RS is voor ingenieurs een betrouwbare bron van informatie voor nieuwe ontwerpen en technologieën. Onze nieuwe Open Source Design Centre brengt essentiële informatie bij elkaar waarop onze gebruikers kunnen vertrouwen als ondersteuning tijdens de hele onderzoeks-, ontwikkelings- en ontwerpcyclus.”

Over RS

Over RS Components
RS Components en Allied Electronics zijn de handelsnamen van Electrocomponents plc, 's werelds grootste servicedistributeur van elektronica- en onderhoudsproducten. RS is actief in 32 landen en distribueert meer dan 500.000 producten naar één miljoen klanten wereldwijd. Het bedrijf verstuurt dagelijks ongeveer 44.000 bestellingen. Het productaanbod van meer dan 2.500 leveranciers omvat alles van elektronica, automatisering en procescontrole tot test- en meetapparatuur en elektrische en mechanische componenten. 

Electrocomponents is genoteerd aan de London Stock Exchange en behaalde een omzet van meer dan 1,24 miljard pond tijdens het vorige fiscale jaar dat op 31 maart 2013 afliep. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.rs-components.com. 

Over RS Benelux
RS Components is met 500.000 technische producten dé distributeur in de Benelux. RS levert onder meer kabels, connectoren, gereedschap, pneumatische producten, elektrische, elektronische & mechanische componenten, IT & veiligheid en test- & meetapparatuur. Het gehele assortiment is te vinden op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com. De producten zijn direct uit voorraad leverbaar en worden de volgende dag geleverd. Het moederbedrijf is in 1937 opgericht in Londen en heeft zich in de loop der jaren overal ter wereld gevestigd. Het kantoor in de Benelux is opgericht in 1998.